Film i serije

Peti nastavak Indijane Džons najavljen za sljedeće ljeto

Peti nastavak Indijane Džons najavljen za sljedeće ljeto
Foto: N.N. | Peti nastavak Indijane Džons najavljen za sljedeće ljeto

U nastavku priče o avanturama Indijane Džonsa, pored legendarnog Harisona Forda, glavnu ulogu tumači i Fibi Voler-Bridž.

Peti dio svjetski poznate franšize dugo je najavljivan, i premijeru očekujemo na ljeto sljedeće godine, prenosi Holivud riporter.

Glavnu ulogu arheologa nastavlja da tumači Harison Ford (78) , a rediteljsku palicu od Stivena Spilberga, koji je rukovodio ekipom prva četiri dijela, preuzeo je Džejms Mengold.

Engleska glumica, producentkinja i spisateljica Fibi Voler-Bridž, vlasnica tri nagrade Emi, poznata je po ulozi u seriji Flibag, a i kao producent serije Ubiti Iv.

I oskarovac, kompozitor Džon Vilijams, radiće na filmu, za čije je ranije filmske priče o svjetski poznatom arheologu, dobio brojne nagrade, počev od 1981. godine i filma Otimači izgubljenog kovčega.

"Oduševljen sam što započinjem novu avanturu, sarađujući sa timom iz snova vrhunskih filmskih stvaralaca", rekao je Mengold.

"Stiven, Harison, Keti, Frenk i Džon - su svi moji umetnički heroji. Kada dodate Fibi, blistavu glumicu, briljantnog kreativnog glasa i hemije, koju će ona nesumnjivo unijeti u naš set, ne mogu da se ne osjećam srećnim kao da sam i sam Indijana Džouns", dodao je Mengold.

Peti film o Indijani Džonsu ima "dug i mučan razvojni proces" koji seže u 2008. godinu kada su se, nakon izlaska filma Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje, prvi put pojavile najave da će scenarista Džordž Lukas i reditelj Spilberg, početi da rade na nastavku.

Nakon toga su iz kompanije Dizni rekli da će film biti objavljen 2019. godine, da će ga režirati Spilberg, ali da će scenarista biti promijenjen.

U februaru 2020. objavljeno je da se Spilberg povlači iz režije, ali da će ostati producent, a da će iza kamere biti Mengold, koji takođe radi na scenariju.

Uslijedilo je odlaganje snimanja zbog pandemije koronavirusa, a najnoviji datum premijere koji je objavljen je 29. jul 2022.

(RTS.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije