Film i serije

Počela evropska turneja filma ''Težina lanaca 3''

Počela evropska turneja filma ''Težina lanaca 3''
Foto: Facebook | Počela evropska turneja filma ''Težina lanaca 3''

BEČ - Filmsko ostvarenje "Težina lanaca 3" srpsko-kanadskog režisera i producenta Borisa Malagurskog premijerno je prikazan u Beču.

Evropska premijera "Težine lanaca 3" je prošla bez incidenata, dok je film izazvao veliku buru u Njujorku, gdje su Albanci organizovali protest protiv Malagurskog.

Tada je tokom projekcije filma njujorška policija zaštitila publiku i uhapsila jednog albanskog ekstremistu koji je nasrnuo na publiku u pokušaju da sprIJeči održavanje premijere na Menhetnu.

Kako navode producenti filma, ostvarenje "Težina lanaca 3" izazvalo je veliko interesovanje publike i u Čikagu, Majamiju, Las Vegasu, Vašingtonu, Torontu, Bostonu, Otavi i drugim gradovima.

Film govori o tome kako je izazvana ekološka katastrofa tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, koliko su štetni osiromašeni uranijum i genetički modifikovana hrana, šta se krije iza inicijativa za izgradnju mini-hidrocentrala, ko je kriv za zagađenje životne sredine, kako je ovo područje pretvoreno u eksperimentalni poligon velikih sila...

Ostvarenje Malagurskog, takođe, donosi i pozitivne priče ljudi koji su se suprotstavili sistemu, borili za prave vrednosti i pobIJedili, u nadi da će i filmska publika biti inspirisana da nešto preduzme u svojim sredinama i mijenja društvo na bolje.

U filmu su intervjuisani svjetski i domaći stručnjaci poput Noama Čomskog, Danice Grujičić, Jovana Memedovića...

Poslije Beča, "Težina lanaca 3" biće prikazana u Minhenu, Nirnbergu, Frankfurtu, Luksemburgu, Lozani, Lionu, Cirihu, Štutgartu, Lauterahu, Inzbruku, Salcburgu, Lincu, Gracu i Ljubljani.

Poslije toga,planira je premijera filma u Srbiji, regionu i drugim državama širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije