Film i serije

Počelo snimanje filma "Hotel 'Beograd'"

Počelo snimanje filma "Hotel 'Beograd'"
Foto: Tanjug | Počelo snimanje filma "Hotel 'Beograd'"

U Beogradu je počelo snimanje srpsko-ruskog filma "Hotel `Beograd`" u režiji Konstantina Statskog u kojem glavne uloge igraju Miloš Biković i Diana Požarska.

Na konferenciji za novinare Biković je rekao da film predstavlja nastavak popularnih ruskih televizijskih serija "Kuhinja" i "Hotel `Eleon`".

Biković, koji sa Požarskom igra u seriji "Hotel `Eleon`", objasnio je da je namjera da se na ovaj način ponudi ruskom tržitu nešto novo i promoviše srpska kultura, prenio je "Sputnjik".

"Rešili smo da snimimo nastavak, film i seriju od tri epizode, čija radnja bi se dešavala u Beogradu kako bismo dodali srpski kolorit, promovisali srpsku kulturu i Srbiju kao turističku destinaciju", rekao je on.

Biković je naveo da u ovoj romantičnoj komediji ruskih autora koja se snima u Beogradu igraju Ljubomir Bandović, Miodrag Radonjić (koji je sa Bikovićem i producent), Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović i Boris Dergačev.

On je napomenuo da su ruski scenaristi prije godinu dana boravili u Beogradu kako bi osjetili duh grada i ovdašnji mentalitet.

"Oni znaju jedan mentalitet iz filmova Emira Kusturice i ta nepredvidivost, spoj apsurdnog i nemogućeg, kao i suživot ludila i radosti njihova je predrasuda o Srbiji. Mi se oslanjamo na tu predrasudu, ali se i trudimo da prikažemo ono što nije viđeno u filmovima Kusturice, onaj evropski deo Srbije i Beograda - lep, mlad, nasmejan", kaže Biković.

Snimanje bi trebalo da bude završeno krajem oktobra, a sljedeće godine se očekuje premijera u bioskopu i prikazivanje na kanalu "Super star".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije