Film i serije

Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću

Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću
Foto: Pixnio | Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću

U Šibeniku počelo snimanje filma o Draženu Petroviću, "Nešto jače od mene". Preko sedamdeset filmskih radnika uz brojne glumce i statiste vraća nas u sedamdesete godine odrastanja legendarnog košarkaša.

Nakon opsežnih priprema, u petak je u Šibeniku započelo snimanje dugometražnog igranog filma "Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću”. Fenomen Draženovog borbenog duha i karaktera koji je bio “veći od života” na veliko platno prenijeće redatelj Danilo Šerbedžija prema scenariju Ivana Turković-Krnjaka.

Priča će obuhvatiti sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Evropi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka. Koproducenti su RTG Pictures iz SAD-a, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije. Radi se o vrlo zahtjevnoj produkciji koja podrazumijeva snimanje na nekoliko lokacija na području grada Šibenika, kao i velik broj angažovanih filmskih radnika – preko sedamdeset ljudi koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi priču o košarkaškom Mocartu snimili na način dostojan svog protagoniste. Kamera je povjerena direktoru fotografije Anti Cvitanoviću.

Samo snimanje započelo je na mjestu odakle kreće legenda, upravo na šibenskom Baldekinu, naselju Draženovog djetinjstva, a nakon Šibenika filmska ekipa pratiće životni put košarkaškog velikana na lokacijama u Zagrebu i u SAD-u. Baš kao što je to slučaj i kod snimanja velikih svjetskih produkcija, na gradskim ulicama ovog je vikenda uvedena i posebna regulacija saobraćaja, za što su gradske vlasti, kao i građani Šibenika pokazali puno razumijevanje.

Za ulogu Dražena Petrovića odabran je mladi glumac Domagoj Nižić, a Dražena kao dječaka glumi Šibenčanin Tonko Stošić, učenik sedmog razreda.

"Snimamo već tri dana. Meni je to tako zanimljivo i nije mi teško ponavljati scene. Danilo, Andro, Ljubo, Nikica, Tamara i cijela ekipa su mi super i lipo mi je i zabavno s njima raditi. Nisam mogao zamisliti da ću snimati sa Zrinkom Cvitešić, Draganom, Domagojem. Jako sam uzbuđen što su baš mene izabrali da glumim Dražena, a sritan sam što je Lovre (Tanfara) tu i glumi Acu. Nadam se da ćemo napraviti sve dobro i da će ekipa biti zadovoljna i da će publika dobro prihvatiti film. Jedva čekam premijeru iduće godine za Draženov rođendan,” uzbuđen je Tonko, prenosi "Tačno.net".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije