Film i serije

Počelo snimanje novog srpskog filma "Mraz"

Počelo snimanje novog srpskog filma "Mraz"
Foto: Pixnio | Počelo snimanje novog srpskog filma "Mraz"

BEOGRAD - Reditelj i scenarista Pavle Vučković snima film "Mraz“ čija je priča zasnovana na mitu iz istočne Srbije, najavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Vučković je dramu koja istražuje vjerovanja, hrišćansku tradiciju, sujevjerje i psihologiju likova kroz žanrovske elemente detektivskog filma, trilera i fantastike, počeo snimati 7. septembra u manastiru Pavlovac na Kosmaju, kaže se na sajtu FCS-a.

Filmska ekipa se uskoro seli u selo Braćevac, a planirano je da snimanje "Mraza" traje 30 dana na lokacijama u blizini Beograda, Negotina i Lepenskog Vira.

Glavna junakinja, detektivka Mirjana odlazi u istočnu Srbiju da ispita nestanak jedne djevojke, ali njena policijska istraga vremenom prerasta u lično preispitivanje, kaže se o filmu, prenosi "Tanjug".

Glavnu ulogu tumači Kamka Tocinovski iz Sjeverne Makedonije, a pored nje u "Mrazu" su crnogorski glumci Lara Dragović i Mirko Vlahović, kao i Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković i Zlatan Vidović.

Novo ostvarenje reditelja "Paname" (2015) i "Zaštite pre svega" (2023), podržao je na konkursu FCS, čija je komisija ocijenila da "u maniru hibridne matrice trilera i horora, autor vješto uspostalja glavnu žanrovsku liniju detektivskog filma".

Ekipu srpsko-crnogorsko-sjevernomakedonske koprodukcije čine i direktor fotografije Đorđe Arambašić, scenografkinja Livija Mikić, kostimografkinja Magdalena Klašnja, maskerka Jasmina Mina Lilić i snimatelj zvuka Igor Popovski.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije