Film i serije

Počelo snimanje spin-offa serije "Game of Thrones"

Počelo snimanje spin-offa serije "Game of Thrones"
Foto: N.N. | Počelo snimanje spin-offa serije "Game of Thrones"

Situacija u vezi sa serijom "Game of Thrones" se smirila, ali fanovi nisu preboljeli njen završetak. Međutim, uskoro će imati priliku pogledati kako je svijet igre prijestolja izgledao prije prve sezone u novom spin-offu koji se bavi ovom tematikom, prenosi Lad Bible.

Kako navodi Belfast Telegraph, produkcija lagano počinje raditi, kamere se pale i ekipa se vraća na privatnu lokaciju seta u Irskoj. Prema navodima izvora, postavljajeno je nekoliko setova za snimanje, a cijela ova priča veoma je obradovala fanove franšize.

Spin-off je pisao Džordž R. R. Martin, a režiraće ga Si Džej Klarkson. Martin je u nekoliko navrata kazao da je radnja serije smještena nekoliko hiljada godina prije svih događaja koje smo imali priliku gledati osam sezona.

"Ovaj svijet je dosta drugačiji od onoga na koji smo navikli. Borimo se s drugačijim stvarima", kazao je Martin dodavši kako bi premijera trebala da se desi u drugoj polovini 2020. ili na proljeće 2021. godine.

Spin-off (ili spinoff) američki je izraz koji se koristi u radio programu, televiziji, videoigrama, filmovima ili bilo kojoj drugoj vrsti djela za djelo koje se detaljnije fokusira na neki dio originalnog djela (npr. razradnja lika, događaja, teme i dr).

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije