Film i serije

Pratite nas na Google news

Počinje "Dukafest", projekcije 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova

Počinje "Dukafest", projekcije 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova
Foto: N.N. | Počinje "Dukafest", projekcije 20 igranih i 27 dokumentarnih filmova
Srna

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvoriće večeras u Banjaluci Međunarodni festival studentskog filma "Dukafest".

Festival će biti otvoren u 20.00 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Međunarodni festival studentskog filma "Dukafest", na kojem se u takmičarskom programu očekuju projekcije 20 igranih i 27 dokumentarnih studentskih filmova iz cijelog svijeta, trajaće do nedjelje, 24. novembra.

Riječ je o selekciji 1.561 filma iz 91 zemlje, koliko ih je pristiglo na konkurs "Dukafesta", koji će, nakon petogodišnje pauze, biti održan sedmi put.

Revijalni filmski program čini selekcija animiranih i filmova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, koji će biti podijeljen u dva bloka po 90 minuta.

Drugi dio revijalnog programa činiće promocija diptiha knjiga "Kritički vodič kroz srpski film, 2000-2017" i "Najbolji srpski filmovi u 21. vijeku", u izdanju Filmskog centra Srbije, koje potpisuju Đorđe Bajić, Zoran Janković i Ivan Velisavljević, te prezentacija dramskog odsjeka Akademije srednjoškolcima.

Festival je nastao kao pomen Dušku Dukiću Duki, tragično nastradalom studentu filmske i televizijske režije na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

"Dukafest" organizuju Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Udruženje za podsticaj i razvoj kulture i umjetnosti KROV, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluka, dok je glavni sponzor M:tel.

Ulaz na sve programske sadržaje "Dukafesta" biće besplatan. /kra

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije