Film i serije

Počinje "Moj Off": Prestižna filmska ostvarenja od sutra dostupna u BiH

Počinje "Moj Off":  Prestižna filmska ostvarenja od sutra dostupna u BiH
Foto: N.N. | Iz filma Optužujem

BEOGRAD, SARAJEVO - Svjetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala uključujući i pobjednički film Međunarodnog filmskog festivala FEST, kao i dobitnika "Oscara", biće dostupni na online festivalu "Moj Off", odnosno internet stranici mojoff.net.

Festival će trajati do 10. aprila, a sutra s početkom u 21 čas otvoriće ga najnoviji film reditelja Romana Polanskog, ostvarenje "Optužujem". Tema filma je čuvena afera "Drajzer" s kraja 19. vijeka, koja je uzdrmala i duboko podijelila francusko društvo.

Kako su saopštili organizatori, filmska distributerska kuća "MCF MegaCom Film", bioskopi "Kombank dvorana", "Cine Grand" i "Vilin Grad" pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival. Na festivalu biće dostupni najnoviji i najprestižniji nagrađeni naslovi svjetskih kinematografija koji su obilježili festivalsku scenu u regionu i svijetu, a filmska ostvarenja, ističu organizatori festivala, biće dostupna i ljubiteljima sedme umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

"Publika će imati priliku da na jednoj virtuelnoj lokaciji pogleda 65 aktuelnih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima i naslove namijenjene djeci i tinejdžerima. Snimljeni u različitim svjetskim produkcijama i koprodukcijama, izdvojeni filmovi biće podijeljeni u pet programskih cjelina: 'Velikani filma', 'Kids fest predstavlja', 'Porodična avantura', 'Dokumentarni vrhunci', kao i program 'Viđeno neviđeno'", saopštili su organizatori "Moj Off" festivala.

U saopštenju se dodaje da će publika na internetu moći da pogleda i filmove koji su premijerno prikazani na 25. Sarajevo film festivalu poput naslova "Pritka" i dječje filmove "Pat i Mat: Zimska radost", "Lote i izgubljeni zmajevi".

Posebno se ističe selekcija "Viđeno neviđeno", u okviru koje će se u udarnim večernjim terminima prikazivati hvaljena ostvarenja poput nikad prikazanog filma kod nas, dobitnika "Srebrnog medvjeda" u Berlinu prošle godine - filma "Napolju i konje kradu", sa Stelanom Skarsgardom u glavnoj ulozi.

Na festivalu će takođe biti prikazan i film "Mladi Ahmed", koji je na prošlogodišnjem Kanskom festivalu proslavljenim i nagrađivanim rediteljima - braći Darden donio nagradu za najbolju režiju.

Dio selekcije je i francusko-italijanska drama "Gloria Mundi", reditelja Roberta Gedigana, koja je nakon svjetske premijere u Veneciji, gdje je dobila nagradu za najbolju glumicu, prikazana na 48. FEST-u.

 "Pored spomenutih i velikog broja drugih filmova biće prikazani i već najavljeni 'Parazit', dobitnik 'Oscara', dok će se u selekciji 'Dokumentarni vrhunci' naći neki od najboljih dokumentarnih filmova 2019. godine koji su zapaženi od strane svjetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala poput djela Rona Hauarda 'Pavaroti'", saopštavaju organizatori festivala.

Online filmski festival "Moj Off" moći će da prate online posjetioci Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i Crne Gore, a korišćenje sajta, zaključuju organizatori, biće jednostavno kao da posjećuju svoj omiljeni portal za čitanje vijesti i razonodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije