Film i serije

Počinje "Trebinje film festival"

Počinje "Trebinje film festival"
Foto: Ilustracija | Počinje "Trebinje film festival"

TREBINJE - Osmi "Trebinje film festival" počinje večeras dodjelom nagrade "Zlatni platan" glumcima Vojislavu Brajoviću i Ani Sofrenović za izuzetan doprinos evromediteranskom filmu, a trajaće do 12. avgusta do kada će biti prikazano 20 filmova.

Umjetnički direktor Festivala mediteranskog i evropskog Filma Peđa Milojević rekao je da će, osim laureata, u Trebinje doći gosti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i, vjerovatno, Velike Britanije.

On je dodao da se i ove godine filmovi prikazuju u okviru tradicionalnih programa, mediteranski film, evropski film, novi srpski film, Hercegovina na filmu i omaž laureatima.

"Projekcije su zbog epidemiološke situacije na tri lokacije, ljetnoj sceni Doma mladih, platou ispred Muzeja Hercegovine i terasi hotela `Leotar`", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Milojević je pozvao publiku da poštuje sve epidemiološke mjere.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić rekla je da se zbog virusa korona bilo teško odlučiti koje kulturne događaje prihvatiti, a koje odgoditi, pa su se opredijelili za filmski festival, jer su smatrali da mogu obezbijediti maksimalnu sigurnost gledaocima.

Festival se održava pod motom "Nova energija", a pokrovitlji ovog kulturnog događaja su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Uprava za dijasporu Srbije i grad Trebinje.

Ulaz za sve projekcije je slobodan, a gledaoci besplatnu ulaznicu mogu rezervisati na e-mail adresi: [email protected].

Otvaranje i dodjela "Zlatnog platana" biće održana na ljetnoj sceni Doma mladih od 19.30 časova.

Sve projekcije u Domu mladih su od 20.00 časova, na platou Muzeja Hercegovine od 20.30 časova, a na terasi Hotela "Leotar" od 21.30 časova.

U pratećem programu će od 18.00 časova u Kulturnom centru biti otvorena izložba "Faktastika" u saradnji sa Modernom galerijom Valjevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije