Film i serije

Podignuto najveće filmsko platno u regiji, u toku posljednje pripreme za SFF

Podignuto najveće filmsko platno u regiji, u toku posljednje pripreme za SFF
Foto: Ustupljena fotografija | Podignuto najveće filmsko platno u regiji, u toku posljednje pripreme za SFF

U sklopu posljednjih priprema za 28. Sarajevo film festival (SFF), danas je podignuto i najveće platno u regiji, a u Ljetnom kinu Coca-Cola na Metalcu, gdje su prethodno postavljene i stolice čime je otvoreno kino spremno za 12. avgust kada će primiti i prve gledaoce.

Festivalska atmosfera se već osjeća u Sarajevu, koje je spremno da primi goste iz zemlje, regiona, kao i svijeta, a u toku su posljednje pripreme za festival.

"Ovogodišnij Sarajevo film festival trajaće od 12. do 19. avgusta, a za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 51 film. U četiri takmičarske selekcije - igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma - 20 filmova će zabilježiti svjetsku, osam međunarodnu, jedan evropsku, 21 regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru", navodi se u saopštenju SFF-a.

Program obuhvata filmove i autore iz Albanije, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, samoproglašenog Kosova, Sjeverne Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije