Film i serije

Pogledajte Oskarom nagrađeni film Kobija Brajanta

Pogledajte Oskarom nagrađeni film Kobija Brajanta
Foto: Twitter | Pogledajte Oskarom nagrađeni film Kobija Brajanta

Košarkaš Kobi Brajant koji je tragično stradao u helikopterskoj nesreći, osvojio je Oskara 2018. za kratki animirani film "Draga košarko".

Petostruki NBA šampion osvojio je Oskara za animirani film "Draga košarko", koji je napravio zajedno sa nekadašnjim "Diznijevim" animatorom Glenom Kinom.

Za najveće priznanje koje dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti Brajant je zaslužan zbog poeme koje je objavio na portalu Plejers Tribjun novembra 2015. originalnog naziva "Dear basketball" i tako najavio odlazak u penziju na kraju sezone 2015/2016.

"Crna mamba" je igračku karijeru završio 16. aprila 2016. godine, da bi nedavno "Lejkersi" povukli iz upotrebe oba broja koja je on nosio na dresu tokom dvadesetogodišnje NBA karijere (8 i 24).

Idejni tvorac filma je čuveni "Diznijev" animator Glen Kin, poznat po radu na crtanim filmovima Ljepotica i zver, Tarzan, Pokahontas i animiranoj seriji Zvjezdane staze, dok je muziku za ovaj šestominutni film komponovao Džon Vilijams, koji je pet puta osvajao prestižnu statuu radeći muziku između ostalog i za filmove Ratovi zvijezda i Memoari jedne Gejše.

"Ovo je izvan granica mašte", napisao je Brajant na Twitteru nakon što je saznao da je među nominovanima za prestižno priznanje Američke akademije filmskih umjetnosti.

Brajant je poginuo u helikopterskoj nesreći. Putovao sa još šestoro ljudi u privatnom helikopteru, koji se zapalio, a potom srušio. Među poginulima je i njegova 13-godišnja kćerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije