Film i serije

Pokeraška drama Pola Šrejdera uskoro u bioskopima

Pokeraška drama Pola Šrejdera uskoro u bioskopima
Foto: Print Screen/Youtube | Pokeraška drama Pola Šrejdera uskoro u bioskopima
N.N.

Na prošlogodišnjoj Venecijanskoj mostri prikazan je jedan od najočekivanijih filmova godine - pokeraška drama "Kockar" (The Card Counter) reditelja Pola Šrejdera, koji je glavnu ulogu namijenio, u posljednje vrijeme veoma uspješnom glumcu, Oskaru Ajzaku, dok je u sporednoj ulozi čuveni Viljem Defo. Film je od 2. juna u domaćim bioskopima.

Ajzakov lik - sebe naziva "Bil", dok pravo ime ostaje tajna, kao i sve ostalo u vezi sa njim, osmišljeno da ne ostavlja nikakav trag. Stalno u pokretu, on se kocka sa niskim ulozima. Ali uprkos njegovoj enigmatičnosti, dvije osobe ga primjećuju. La Linda vidi njegov potencijal i pokušava da ga regrutuje u svoje kockarske krugove. Sirk, mladić bez korijena sa napola formiranim planom, nada se da će ga ubijediti da se osveti zajedničkom neprijatelju.

Reditelj Pol Šrejder, svrstava se u niz čuvenih reditelja poput Martina Skorsezija, Frensisa Forda Kopole, Stivena Spilberga, Džordža Lukasa, a najpoznatiji je po filmu "Taksista" koji je proslavio Roberta De Nira. Za prošlogodšnju Mostru specijalno je pripremio dramu "Kockar."

Prethodna godina je, može se reći, bila zlatna za Oskara Ajzaka koji je glumio u disopijskom rimejku filma "Dina", u takođe, ponovljenoj verziji serije Ingmara Bergamana "Priče iz bračnog života" uz Džesiku Čestejn, ali i kao tajnoviti kockar u novoj krimi, pokeraškoj drami "Kockar". Nasuprot njemu našao se proslavljeni velikan Holivuda - Viljem Defo, koji nije imao ništa manje uspješnu prethodnu godinu (Aleja noćnih mora, reditelj Giljermo Del Toro). U ostalim ulogama su Tigani Hadiši Taj Šeridan.

Ovo ostvarenje koje je imalo premijeru na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji - "Kockar" u domaćim bioskopima je od 2. juna.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije