Film i serije

Pol Hagis uhapšen zbog seksualnog napada

Pol Hagis uhapšen zbog seksualnog napada
Foto: Tanjug/AP | Pol Hagis uhapšen zbog seksualnog napada
Srna

Kanadski scenarista i režiser Pol Hagis, dobitnik Oskara, uhapšen je na jugu Italije pod optužbom za seksualni napad i nanošenje teških tjelesnih povreda neidentifikovanoj ženi.

Hagis je negirao optužbe.

On je optužen da je u mjestu Ostuni, u Italiji, tokom dva dana prisiljavao mladu strankinju na seksualni odnos, navodi se u bilješci javnog tužioca obližnjeg grada Brindizija.

"Prema italijanskom zakonu, ne mogu da raspravljam o dokazima. Uz to, uvjeren sam da će sve optužbe protiv gospodina Hagisa biti odbačene", rekla je Hagisov lični advokat Prija Čodri u izjavi medijima. Ona je rekla da je on nevin i da će sarađivati s vlastima.

Hagis je napisao tekst za film "Lutka od milion dolara" i koscenarista je i reditelj filma "Kreš". Za oba filma nagrađen je Oskarom.

Hagis je bio u Ostuniju kako bi održao nekoliko majstorskih kurseva na festivalu Alora, novom filmskom događaju koji su pokrenuli italijanska novinarka Silvija Bizio iz Los Anđelesa i španski likovni kritičar Sol Kostales Doulton koji će se održati u Ostuniju od 21. do 26. juna.

Alora festival je saopštio da su užasnuti i šokirani viješću da je Pol Hagis u pritvoru zbog navodnog nasilja. Direktori festivala odmah su preduzeli mjere i uklonili Hagisa iz učešća na ovom događaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije