Film i serije

Pomoćnik reditelja filma "Rust" priznao: "Nisam provjerio sve metke"

Pomoćnik reditelja filma "Rust" priznao: "Nisam provjerio sve metke"
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong | Pomoćnik reditelja filma "Rust" priznao: "Nisam provjerio sve metke"
N.N.

Pomoćnik reditelja filma "Rust", koji je Aleku Boldvinu predao pištolj kojim je kasnije glumac nenamjerno ubio direktoricu fotografije, priznao je danas da nije provjerio sve metke u oružju kojim je upucana Halina Hačins.

"David Hals se sjeća kako je nakon što mu je oružarka Hana Rid-Gutierez pokazala pištolj vidio samo tri metka. Kazao je da ih je trebao sve provjeriti, ali se nije mogao sjetiti da li je ona provjerila okidač", izjavila je detektivka Aleksandria Hankok.

Hladni pištolj

U izvještaju stoji kako su svjedoci čuli da je Hals povikao "hladni pištolj" (što znači da se radi o pištolju bez metaka ili s mecima koji ne sadrže barut i ne mogu eksplodirati) prije nego što ga je predao Boldvinu, piše CNN.

Podsjetimo, do incidenta je došlo u četvrtak poslijepodne na snimanju filma "Rust" na ranču Bonanca Krek južno od grada Santa Fea. Glumac Alek Boldvin je tokom vježbanja izvlačenja pištolja pogodio i usmrtio direktoricu fotografije Halinu Hačins te ranio reditelja Džoela Souza. Boldvinu je rečeno da je pištolj prazan i da nije opasan.

Izjava oružarke

Policija je izvršila pretragu kombija koji se koristio za skladištenje oružja i rekvizita na setu filma "Rust".

Oružarka Rid-Gutierez je kazala kako je provjerila lažne metke i uvjerila se da se ne radi o pravima. Nakon provjere oružje je bilo ostavljeno na kolicima na setu i nije bilo osigurano.

Dodala je kako je nekoliko puta tokom snimanja tog dana dodala pištolj Boldvinu i Halsu.

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije