Film i serije

Poziv filmskim kritičarima da se prijave za Talents Sarajevo

Poziv filmskim kritičarima da se prijave za Talents Sarajevo
Foto: N.N. | Poziv filmskim kritičarima da se prijave za Talents Sarajevo

SARAJEVO - Sarajevo Film Festival i ove godine poziva talentovane filmaše i filmske kritičare iz regije da se prijave za Talents Sarajevo, program koji će im od 15- do 20 avgusta pružiti priliku da se međusobno upoznaju i razmijene iskustva s nekim od najboljih filmskih stvaralaca i stručnjaka.

Pod tematskim naslovom "New Beginnings", Talents Sarajevo će okupiti perspektivne režisere, producente, glumce, scenariste, direktore fotografije, montažere i filmske kritičare iz zemalja Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kipra, Kosova*, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Turske.

Trenutna kriza izazvana pandemijom COVID-19 čini misiju Talents Sarajevo još važnijom. Dok zaraza pogađa i filmski sektor na načine bez presedana, filmski stvaraoci ne smiju ostati bez regionalnih platformi za networking i saradnju.

To se posebno odnosi na pripadnike nove generacije, koji će u godinama koje dolaze igrati ključnu ulogu u obnovi regionalne kinematografije nakon udara pandemije.

Iz tog razloga efekti krize na filmsku branšu naći će se u fokusu ovogodišnjeg programa Talents Sarajevo, pod naslovom "New Beginnings".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije