Film i serije

Poziv na radionicu sa Bobanom Jevtićem u Banjaluci

Poziv na radionicu sa Bobanom Jevtićem u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Poziv na radionicu sa Bobanom Jevtićem u Banjaluci

BANJALUKA- Audio-vizuelni centar Republike Srpske poziva sve pojedince i timove da se do 10. juna prijave na radionicu Writers Room, koju će voditi scenarista i dramaturg Boban Jevtić.

Writers Room je metod koji se primjenjuje prilikom pisanja scenarija za seriju gdje više autora radi na jednoj ideji.

"Radionica će biti održana od 16. do 19. juna u prostorijama Centra. Aplikanti treba da do 10. juna na imejl adresu Centra [email protected] dostave: biografiju učesnika, sinopsis serije i autorsku eksplikaciju. Odabrani autori radiće u okviru Writers Room-a na svim idejama, a najbolja ideja za seriju biće nagrađena sa 4.000 KM", saopštili su iz Audio-vizuelnog centra RS.

Radionica je otvorena za javnost i svi zainteresovani mogu uzeti učešće kao posmatrači.

Boban Jevtić je crpski filmski i TV scenarista, jedan od najuspješnijih  direktora Filmskog Centra Srbije, kritičar, dobitnik ordena književnosti i umjetnosti u rangu viteza Republike Francuske, diplomirani dramaturg. Kreativni direktor u Fajerflaj produkciji od 2019. godine. Radio je brojna ostvarenja na filmskoj, serijskoj i pozorišnoj sceni kao što su "Četvrti čovek", "Vojna Akademija", "Hamlet", "U samoći pamučnih polja", "Senke nad Balkanom", "Sumnjiva lica", "Čudne ljubavi" i druge.

Takođe, planirano je da producentkinja Nikolina Vučetić Zečević od 16. do 19. juna održi konsultacije za razvoj projekta i studentske završne filmove.

"Ukoliko želite da prisustvujete konsultacijama, molimo vas da nam do 9. juna pošaljete projektni dosije za vaš projekat koji sadrži sinopsis, tritment,  scenario (proizvoljno), budžet za fazu razvoja,  finansijski plan, rediteljsku eksplikaciju, producentsku eksplikaciju i  vizuelne reference", kazali su iz Audio-vizuelnog centra RS.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Centru na imejl adresu  [email protected] ili na broj telefona 051/490-574.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije