Film i serije

Poznat datum premijere dokumentarca "To je Toma"

Poznat datum premijere dokumentarca "To je Toma"
Foto: wikipedia.org | Poznat datum premijere dokumentarca "To je Toma"
Tanjug

Dokumentarno ostvarenje "To je Toma" reditelja i scenarista Bobana Rajkovića i Vladimira Ristića premijerno će biti prikazano u Domu kulture Aleksinac 20. novembra, na dan rođenja legendarnog pjevača Tome Zdravkovića.

Po riječima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović, jeste obilježavanje 30 godina od smrti ovog legendarnog boema.

Reditelj Boban Rajković je izjavio da je riječ o dokumentarcu u kojem će se uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o ovom pjevaču koji su do sada javnosti bili nepoznati.

"Postoji mnogo njegovih ličnih svedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti", rekao je Rajković.

"Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživeti emociju koju su osećali kako Tomina publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini", izjavio je producent filma Oliver Paunović.

Po riječima autora, u ovom ostvarenju učestvuju Zdravkovićeva udovica Gordana, estradni umjetnik i Tomin kum Zoran Kalezić, novinar i autor knjige o Zdravkoviću Nikola Kankaraš, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, nekadašnji urednik "Večernjih novosti" Rade Brajović, muzički poznavalac i vlasnik cjelokupne kolekcije nosača zvuka Zdravkovića prof. Dalibor Stamenković, pjevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Zdravkoviću Blažo Petrov, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić i estradni umjetnik Hasan Dudić.

Autori takođe navode da će dokumentarac obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, kao i audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

Film "To je Toma" je nastao u koprodukciji Centra za kulturu Aleksinac i Siti grupe iz Niša.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije