Film i serije

Pravo je vrijeme za "Matrix 4"

Pravo je vrijeme za "Matrix 4"
Foto: N.N. | Pravo je vrijeme za "Matrix 4"

Film "Matrix", koji se smatra revolucijom u svijetu sedme umjetnosti, dobiće novi, četvrti nastavak. Režiserka Lana Vačovski će raditi na novom "Matrixu", a glumci Kijanu Rivs i Keri En Mos će reprizirati svoje uloge Nea i Triniti.

Za produkciju najavljenog ostvarenja biće zaduženi "Warner Bros" i "Village Roadshow", kompanije koje će i vršiti distribuciju ovog filma širom planete. Vijest o povratku "Matrixa" na velika platna saopštio je Tobi Emerič, predstavnik ove dvije produkcijske kuće.

"Veoma smo uzbuđeni što ćemo ponovo ujediniti glumačku postavu filma 'Matrix'. Lana je veliki vizionar i kreativni tvorac filmova i jako smo srećni što imamo priliku da sarađujemo s njom na novom dijelu 'Matrix' univerzuma", rekao je Emerič. U pomoć pri stvaranju ovog ostvarenja, od kojeg svi očekuju mnogo, uskočiće i scenarista Aleksandar Hemon, kao i njegov kolega Dejvid Mičel. Pomoć režiserki Vačovski će takođe pružiti i Grant Hil, a izvori navode da novi "Matrix" treba da se nađe na repertoaru svjetskih bioskopa sredinom sljedeće godine.

"Warner Bros" je pokušavao prethodnih nekoliko godina da vrati ovaj univerzum na velika vrata, ali stvari su usporavala autorska prava na produkciju filma. Posljednjih nekoliko mjeseci studio je vidio savršenu priliku zbog neviđene popularnosti koju je stekao glumac Kijanu Rivs svojim filmovima "Džon Vik 3" i "Priča o igračkama 4". Upravo zbog velikog uspjeha ovih ostvarenja, studio se nada da će Kijanu Rivs privući i one gledaoce koji nisu ranije pratili "Matrix" filmove. Poznanici ovog glumca su rekli da je veoma uzbuđen što će ponovo zaigrati u ulozi koja mu je donijela svjetsku slavu.

Prethodna tri filma "Matrix", "Matrix Reloaded" i "Matrix revolucija" su zajedno zaradili više od 1,6 milijardi dolara na kino-blagajnama. Sva tri filma su režirale i napisale Lana Vačovski i njena sestra Lili, dok su se u glavnim ulogama pojavljivali Kijanu Rivs i Keri En Mos.

"Mnoge ideje koje smo istraživali posljednjih 20 godina o našoj stvarnosti su sada još relevantnije. Jako sam srećna što ću oživjeti ove likove i jako sam srećna što mi je pružena šansa da ponovo radim s briljantnim prijateljima", istakla je Vačovski.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije