Film i serije

Predstavljena Fondacija Miloš Biković

Predstavljena Fondacija Miloš Biković
Foto: Tanjug/AP | Predstavljena Fondacija Miloš Biković

Fondacija Miloš Biković predstavljena je danas pred kolegama, studentima, mentorima, prijateljima i novinarima na konferenciji "Mreža - forum znanja", u bioskopu Madlenijanum.

Osnivač fondacije, glumac i producent Miloš Biković rekao je da je plan da fondacija podrži mlade talente i da im "da vetar u leđa da rašire svoja krila" i tako ostvare svoje pune profesionalne potencijale.

"Želja je da na kraju studija, mladi dobiju prave informacije i mogućnost povezivanja sa stručnim ljudima koji dele iste vrednosti, znanja i radoznalosti", rekao je Biković i dodao da je ideja fondacije da stvori uspješne ljude koji će "sigurno promeniti svet na bolje", prenosi Tanjug.

Fondacija ima pristup "interaktivne platforme" za razmjenu znanja i kroz studijska putovanja, omogućene stipendije, posjete naučnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu pružiće podršku ambicioznim prolaznicima.

"Ideja je da najbolji ljudi iz zemlje posete domaće i svetske univerzitete i institute iz svog polja delovanja i da se posle vrate u Srbiju i podele svoja znanja koja su stekli tamo", zaključio je Biković.

Predavači na konferenciji bili su ostvareni naučnici, umjetnici i istaknuti pojedinci.

Konferenciji su prisustvovali i studenti sa Harvard univerziteta.

Konferenciju su podržali brojni stručnjaci, pedagozi i profesionalci i trenutno je, kao dio pilot projekta, u toku mentorski proces sa 32 mladih ljudi.

Fondacija je osnovana prije nekoliko mjeseci i omogućiće mladima prvi korak u njihovim profesionalnim putanjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije