Film i serije

Premijera druge sezone TV serije "Kalkanski krugovi" u subotu

Premijera druge sezone TV serije "Kalkanski krugovi" u subotu
Foto: Tanjug | Premijera druge sezone TV serije "Kalkanski krugovi" u subotu

BEOGRAD - Promocija druge sezone domaće TV serije "Kalkanski krugovi" uz projekciju prve epizode održana je u utorak uveče uz prisustvo autorske i glumačke ekipe u Lisabon baru Mts Dvorane.

Premijera nastavka ove mistične i melodramske serije zakazana je za subotu, 1. aprila na kablovskom kanalu Superstar u vlasništvu kompanije Telekom Srbija, koja je i koproducent sa kućom "Firefly Productions". 

Serija će se prikazivati vikendom, u subotu i nedjelju, a druga sezona, kao i prva, ima 10 epizoda. 

Na konferenciji za medije govorili su reditelji Milan Karadžić i Gordan Matić, glumci Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Ivana Zečević i Paulina Manov, scenarista serije Đorđe Milosavljević, kao i Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbije i Boban Jevtić, kreativni direktor ispred kuće "Firefly Productions".

Osim navedenih, u seriji igraju i uvijek izvanredni Žarko Laušević, Nina Janković, Nataša Ninković, Marija Vicković, Ljiljana Stjepanović, Anja Pavićević, Bojana Stojković, Filip Hajduković, i drugi.

Reditelj Gordan Matić, inače direktor Filmskog centra Srbije, jeste novi član projekta, koji je režirao pet epizoda. 

On je istakao da mu je bio veliki izazov raditi drugu sezonu, sa velikim ansamblom, da su od samog teksta dobili jednu svježinu te da su bili inspirisani i pokrenuti da urade i zanimljiv rukopis na rediteljskom planu, na osnovu onoga šta sve nudi scenario.

Milan Karadžić bio je reditelj kompletne prve sezone, a sada potpisuje kao i kolega Matić, polovinu, odnosno pet epizoda. 

"U startu nam je druga sezona serije 'Kalkanski krugovi' zadala znatno veće zadatke. Tu su novi likovi, ušle su neke nove priče i proširile se, jako je uzbudljivo. Pisac scenarija uvodi ponovo mistiku, oslanja se na srpsku mitologiju, biće uključen Vuk Karadžić, ima i demona. Svakako će biti više uzbuđenja i napetosti u drugoj sezoni, što će publiku dodatno da privuče", istakao je koreditelj Milan Karadžić, koji je sa scenaristom Milosavljevićem sarađivao na crnogorsko-srpskoj TV seriji "Budva na pjenu od mora". 

Kreator serije i scenarista Đorđe Milosavljević je napomenuo da je i dalje tema ove serije - roditeljstvo, odrastanje, odnos prema tradiciji, i da je imao želju da u nastavku podigne ljestvicu, tako da su uspjeli u cilju da sada bude više drame, fantastike, više svega.

Takođe, autor je dodao da bi volio da bude i treća sezona, jer misli da bi sa njom zaokružio i zaključio priču ove serije.

Vodećeg lika Dejana Matića u seriji tumaći ponovo Vojin Ćetković, koji se vraća u selo Dol, kao u prvoj sezoni, da sačuva svoju ćerku Mionu, i u nastavku priče oni pokušavaju da vrate svoj život u normalu. Ipak, to im neće biti lako, jer mistično mjesto - šuma Zabran još uvijek nije završilo sa njima, a očigledno ni oni sa Zabranom. 

"Druga sezona je uglavnom krenula u onom pravcu u kom sam želeo. Istina, tokom prve sezone sam postavljao pitanja u vezi sa svojim likom, ali druga sezona je dala odgovor na njih – ko je čovek koga igram, o čemu razmišlja i stremi, i šta se sa njim uopšte dešava. Bez obzira na priču o ćerki i tom osnovnom odnosu oca i ćerke koja je u problemu, ispod svega toga me je zanimalo šta taj moj čovek radi u tom selu", naglasio je Vojin Ćetković. 

Glavni glumac je večeras prvi put gledao seriju, tačnije tu prvu epizodu, i čini mu se da je u scenariju mnogo toga sada jasnije i sve se otkriva što mu nije bilo definisano u prvoj sezoni. 

"Pored toga što se pojavljuju ti novi likovi koji su stvarno pravo osveženje, bar za mene, mislim da je najvažnija stvar da je ova devojčica Ivana Zečević postala jedna prava glavna glumica. Ja to ozbiljno mislim", zaključio je Ćetković, prenosi Tanjug.

               

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije