Film i serije

Premijera filma "Za danas toliko" Marka Đorđevića na FEST-u

Premijera filma "Za danas toliko" Marka Đorđevića na FEST-u
Foto: Youtube / Printscreen | Premijera filma "Za danas toliko" Marka Đorđevića na FEST-u

​Film "Za danas toliko", novo ostvarenje scenariste i reditelja Marka Đorđevića, premijeru će doživjeti u okviru "Takmičarskog programa" 52. izdanja beogradskog FEST-a, 1. marta u "MTS dvorani".

Nakon premijere, repriza filma "Za danas toliko" biće održana dan kasnije, 2. marta (12:00, MTS dvorana; 19:00, Cineplexx Galerija Belgrade), prenosi "FoNet".

Ukratko sinopsis Đorđevićevog novog filma glasi: Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspijevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vrijeme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični ljetni dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom, navodi se u saopštenju.

Reditelj i scenarista Marko Đorđević je o ovom svom filmu rekao: "Budući da je filmska porodica Šarenac sastavljena od sve samih zanesenjaka, takav je i ton, pomalo uzdignut od zemlje i lepršav, stalno spreman na šalu i pesmu. To ne znači da teških i tužnih trenutaka nema, ali povezanost sa ljudima i životni optimizam ne daju im da u tmurnosti dugo ostanu. Ovo je film u ime vedrine. Ovo je film o ljubavi", prenosi "Danas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije