Film i serije

Premijerno "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato"

Premijerno "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato"
Foto: Arhiva | Premijerno "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato"

U Kulturnom centru u Trebinju premijerno je prikazan film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato", scenariste i režisera Srđe Penezića sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi.

Film, koji je prikazan u okviru manifestacije "Dani Kinoteke Republike Srpske", izazvao je veliku pažnju trebinjske publike.

Obraćajući se gledaocima nakon projekcije filma, Štimac je rekao da mu je drago što su ljudi vidjeli film koji je rađen iz ljubavi, ističući da sa radošću dolazi u Trebinje, grad kulture i srdačnih ljudi.

Uz Štimca, u filmu igraju i Hana Selimović, Bogdan Diklić, Mirjana Joković, Marko Baćović, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović, a prvi put na filmu pojavljuje se i djevojčica Helena Jakovljević.

Film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato", u produkciji "Logos filma", snimljen je 2016. godine, svjetsku premijeru imao je u avgustu prošle godine na festivalu u Montrealu, a beogradsku u novembru iste godine.

Program u Trebinju realizovan je u saradnji Kinoteke Republike Srpske i producenta "Logos filma" sa Kulturnim centrom Trebinje i uz podršku grada Trebinja.

Pokrovitelj manifestacije "Dani Kinoteke Republike Srpske" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije