Film i serije

Preminuo Dragojlo iz serije "Selo gori a baba se češlja"

Preminuo Dragojlo iz serije "Selo gori a baba se češlja"
Foto: Facebook/Screenshot | Preminuo Dragojlo iz serije "Selo gori a baba se češlja"

Srpski glumac Mirko Babić umro je u 72. godini, a tužne vijesti saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

"Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta "Joakim Vujić" u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih - bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo…", napisao je Radoš Bajić.

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga u domaćoj seriji "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Mirko igrao Dragojla.

Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su: "Stići pre svitanja", "Vruć vetar" (uloga sudskog izvršitelja), "Dr" iz 1984. godine (uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila povjerena i Branislavu Lečiću), "Kraj dinastije Obrenović" (uloga majora Milosava Živanovića), "Moj rođak sa sela" (uloga Marka), "Ravna gora" (uloga Obrada) i mnoge druge.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije