Film i serije

Preminuo Džejms Majkl Tajler, Ganter iz "Prijatelja"

Preminuo Džejms Majkl Tajler, Ganter iz "Prijatelja"
Foto: AP Photo/Carlo Allegri / Invision) | Preminuo Džejms Majkl Tajler, Ganter iz "Prijatelja"
N.N.

LOS ANÐELES - Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji "Prijatelji", preminuo je u 60. godini.

Tajleru je 2018. dijagnostikovan uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na kosti.

Glumac je preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, saopštio je njegov menadžer.

"Ako ste ga jednom upoznali, imali ste prijatelja za cijeli život", naveo je menadžer Tajlera u saopštenju, a prenosi Bi-Bi-Si.

On je istakao da je glumac, u želji da pomogne što većem broju ljudi, "hrabro dijelio svoju priču" i zalagao se za to da osobe s problemima s prostatom dobiju mogućnost da urade test krvi već sa 40 godina.

Iako nije tumačio jednog od šest glavnih likova u seriji "Prijatelji", Tajlerov lik Ganter je bio i ostao jedan od najpopularnijih likova među ljubiteljima sitkoma.

Ganter je bio konobar i menadžer kafića "Central Perk", koji je bio zaljubljen u Rejčel, lik koji je tumačila glumica Dženifer Aniston.

Tajler se u maju nakratko pojavio u specijalu "Prijatelji: Ponovo zajedno" preko Zuma, gdje je rekao da je 10 godina koje je proveo snimajući seriju bilo najupetčatljivijih deset godina njegovog života.

"Nisam mogao da zamislim bolje iskustvo. Svi ovi ljudi su bili fantastični i jednostavno je bilo zadovoljstvo raditi sa njima. Osjećaj je bio veoma, veoma poseban", rekao je Tajler.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije