Film i serije

Preminuo Džeki Mejson, pozajmljivao glas kultnom liku iz Simpsonovih

Preminuo Džeki Mejson, pozajmljivao glas kultnom liku iz Simpsonovih
Foto: Tanjug/AP | Preminuo Džeki Mejson, pozajmljivao glas kultnom liku iz Simpsonovih

Džeki Mejson, poznati američki komičar i glumac, umro je u 94. godini. Gospodar stand-up-a prije nego što se pedesetih godina okrenuo šoubiznisu, bio je školovan za rabina. Prema BBC-u, Mejson je bio prvenstveno poznat po komentarisanju kompanija, gostovanjima u emisijama i samostalnim nastupima na Brodveju.

Dobitnik je brojnih nagrada u karijeri, uključujući nagradu "Tony" i "Emy" za angažman u kultnim "Simpsonovima" u kojima je svoj glas dao svom ocu Krustiju Klovnu. Komičari širom svijeta odali su počast zvijezdama na društvenim mrežama. "

Zaista jedna od najsmješnijih emisija koje sam ikada vidio ... ikad", tvitovao je glumac Henri Vinkler. "Hvala ti Džeki i sada možeš da nasmiješ nebo."

Džeki Mejson je rođen kao Džejkob Maza u mjestu Šeboigan, Viskosin, 9. juna 1928. Kada je imao pet godina, preselio se sa porodicom u Njujork. Njegov otac, djed i pradjed bili su rabini, a nakon koledža je zaređen i počeo je da vodi skupštine u Sjevernoj Karolini i Pensilvaniji.

Kasnije je za Čikago Tribne rekao da su na njegove propovedi dolazili i oni koji nisu jevreji jer je pričao puno viceva. Mejson se okrenuo komediji nakon što mu je otac umro kasnih 1950-ih.

Poznat je po svom teškom njujorškom jevrejskom naglasku, a Mejsonov humor zasnovan je na brzoj pameti i ponekad politički nekorektnom humoru.

"Osamdeset posto oženjenih muškaraca vara u Americi. Ostali varaju u Evropi", jednom se našalio.

Komičar je bio republikanac i jedan od zagovornika bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa i snažno je podržao Izrael. Hospitalizovan je prije dijve nedjelje, preminuo je u subotu u bolnici "Mount Sinai" u Njujorku.

(Jutarnji list)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije