Film i serije

Preminuo producent "Kuma 2" i stari Kopolin saradnik

Preminuo producent "Kuma 2" i stari Kopolin saradnik
Foto: Pixnio | Preminuo producent "Kuma 2" i stari Kopolin saradnik

​Fred Rus, Oskarom nagrađeni producent "Kuma 2" koji je pomogao pokrenuti karijere brojnih superzvijezda od Džeka Nikolsona do Toma Kruza, preminuo je u 89. godini.

Umro je u svojoj kući na Beverli Hilsu u Kaliforniji u subotu, rekao je predstavnik u utorak, samo nekoliko dana nakon premijere njegovog najnovijeg filma "Megalopolis" s Frensisom Fordom Kopolom na Filmskom festivalu u Kanu.

"On je bio odlučan u namjeri da se nikada ne povuče iz filmskog biznisa i da nastavi sa svojim poslom", rekao je njegov sin Aleksander "Sendi" Rus u izjavi.

Harison Ford je za filmsku legendu imao riječi hvale:

"Jednom kad povjeruje u vas, neumoljiv je. Stalno me je tražio za uloge i stalno su me odbijali. Konačno su stvari uspjele. Ispunila mu se želja", rekao je Ford sada već davne 2004. godine.

Rus i Kopola radili su zajedno više od 50 godina, počevši s "Kumom", gdje ga je savjetovao oko odabira glumaca Al Paćina i Džejmsa Kana protivno željama studija, te je upoznao Kopolu s Džonom Kazaleom.

Producirao je Kopoline naslove nominovane za najbolji film, uradke kao što su "Razgovor", "Apokalipsa sada", "Kum II" i "Kum III", prenosi "LBC".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije