Film i serije

Preminuo producent "Simpsona"

Preminuo producent "Simpsona"
Foto: N.N. | Preminuo producent "Simpsona"

Četvorostruki dobitnik Emija J. Majkl Mendel preminuo je u 54. godini.

Njegova supruga Juel Bestrop, takođe dobitnica Emija, rekla je da je Mendel umro prirodnom smrću u nedjelju naveče u njihovoj kući.

Portparol Adult Svima, mreže na kojoj se emituje "Rick i Morty", danas se emotivnim riječima oprostio od Mendela: "Svi mi u Adult Swimu osjećamo se slomljeno zbog prijevremenog odlaska Mikea Mendela. Mike je bio srce produkcijske porodice 'Rick i Morty', njegov fantastični talent i duhovitost krajnje će nedostajati. Mike je univerzalno cijenjeni Emmyjev producent s preko 25 godina rada u industriji koji je vodio i podržavao generacije umjetnika, pisaca i stvaralaca, a njegovu će odsutnost osjetiti cijela zajednica. Svoje duboku saučešće upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i kolegama u ovim teškim vremenima."

Džastin Roiland, sukreator "Rick i Mortyja", takođe je na Twitteru izrazio saučešće: "Preminuo je moj prijatelj i partner Majk Mendel. Slomljen sam. Moje srce je slomljeno zbog njegove porodice. Ne znam šta ću bez tebe, Majk. Uništen sam."

Još kao student na prestižnom univerzitetu Syracuse u New Yorku, Mendel se počinje baviti produkcijom kao asistent. Najpoznatiji je bio po svom radu na kultnoj animiranoj seriji "Simpsoni". Za njih je osvojio čak tri nagrade za vanrednu animaciju na epizodama "Lisa's Wedding", "Homer's Phobia" i "Trash of the Titans".

Nakon odlaska iz "Simpsona" producirao je serije poput "Drawn Together", "Sit Down", "Shut Up" i "Napoleon Dynamite". Obožavaoci će ga pamtiti i po "Rick i Mortyju", seriji za koju je osvojio svoju četvrtu Emmy nagradu za epizodu "Pickle Rick".

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije