Film i serije

Preminuo sin (33) poznatog glumca

Preminuo sin (33) poznatog glumca
Foto: Instagram | Preminuo sin (33) poznatog glumca

Glumac Gary Sinise, široj javnosti najpoznatiji po ulozi u seriji 'CSI:NY' objavio je da je preminuo njegov sin. Mac Sinise imao je samo 33 godine. Ovaj 68-godišnjak na stranici fondacije objavio je da je njegov sin preminuo 5. januara nakon što se dugo borio s rijetkim rakom kostiju. Shrana je bila 23. janaura.

Macu je rak dijagnosticiran u avgustu 2018. godine, a samo godinu dana kasnije i poslije nekoliko operacija, samo godinu dana kasnije pregled je pokazao da se rak širi.

"Time je započela duga bitka koja ga je sve više onesposobljavala kako je vrijeme prolazilo. Borba s rakom bila je sve teža", napisao je Sinise na stranicama fondacije.

"Kao i svaka obitelj koja doživljava takav gubitak, slomljena smo srca i snalazili smo se kako smo mogli. Kao roditeljima, jako je teško izgubiti dijete. Moje srce je sa svima koji su pretrpjeli sličan gubitak i sa svima koji su izgubili voljenu osobu", poručio je.

Naglasio je i da se mac lavovski borio protiv raka koji nema lijeka.

“Borba naše obitelji s rakom trajala je 5 i pol godina i postajala je sve izazovnija kako je vrijeme prolazilo. Iako nas srce boli, tješi nas spoznaja da se Mac više ne bori. Vodio je tešku bitku protiv raka koji nema lijeka, ali nikada nije prestao pokušavati", zaključio je neutješni otac.

Mac je s tatom svirao u bendu dok se nije razbolio. Sinisea se mnogi sjećaju i iz filma 'Forrest Gump' u kojem je glumio poručnika Dana.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije