Film i serije

Preminuo sin čuvenog glumca Roberta Redforda

Preminuo sin čuvenog glumca Roberta Redforda
Foto: Tanjug/AP | Preminuo sin čuvenog glumca Roberta Redforda

Aktivista i režiser Džejms Redford, sin čuvenog holivudskog glumca i reditelja Roberta Redforda, preminuo je u 58. godini.

Džejms Redford umro je u petak nakon što mu je prošlog novembra dijagnostikovan rak jetre, potvrdila je njegova supruga Kajli putem Twittera.

Portparolka čuvenog glumca Sindi Berger je povodom tragedije saopštila: "Tuga je nemjerljiva zbog gubitka djeteta. Džejmi je bio voljeni sin, suprug i otac. Njegovo nasljeđe živi kroz njegovu djecu, umjetnost, filmsko stvaralaštvo i strast prema očuvanju životne sredine".

Robert Redford tuguje s porodicom u ova teška vremena i zamolio je za privatnost, dodaje se u saopštenju.

"Džejmi je umro danas, naša srca su slomljena. Živio je lijep, impresivan život i mnogi su ga voljeli. Duboko će nam nedostajati. Kao žena koja je sa njim bila 32 godine u braku, najzahvalnija sam na dvoje divne djece koje smo zajedno odgajlili. Ne znam šta bismo radili bez njih posljednje dvije godine", napisala je Kajli koja s Džejmsom ima kćerku Lenu i sina Dilana.

Džejms Redford ostaće upamćen po svojim dokumantarnim filmovima posvećenim zdravlju i ekologiji. Jedan od njih je i "Generalna situacija: promišljanje disleksije" - posvećen borbi njegovog sina Dilana sa disleksijom.

Robert Redford je i 1959. doživio porodičnu tragediju kada je njegov sin Skot Entoni Redford preminuo samo dva mjeseca nakon rođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije