Film i serije

Pretpremijere šest regionalnih serija na 28. SFF-u

Pretpremijere šest regionalnih serija na 28. SFF-u
Foto: Ustupljena fotografija | Pretpremijere šest regionalnih serija na 28. SFF-u

Igrane serije prikazane na prethodnim izdanjima "Pretpremijera serije", programa Sarajevo film festivala (SFF), zabilježile su uspjehe na domaćem i na međunarodnom tržištu. Kako saopštavaju organizatori SFF-a, neke od njih stručni žiri nominovao je za ovogodišnje nagrade "Srca Sarajeva" za TV serije koje publika sa nestrpljenjem očekuje.

"Ovogodišnji program 'Pretpremijere serije' 28. Sarajevo film festivala predstavlja pomno izabrane nedavno producirane regionalne dramske serije. Publika festivala moći će pogledati pretpremijere prve dvije epizode šest dugo očekivanih regionalnih dramskih serija. Svaku od ovih vrhunskih produkcija karakteriše zanimljiva radnja i izuzetna regionalna glumačka postava", javljaju iz SFF-a.

Selektorka programa "Pretpremijere serije" je Tina Hajon.

"Regionalna produkcija high-end serija je u porastu. Rezultat je vidljiv i u ovogodišnjoj selekciji, šestog po redu izdanja 'Pretpremijera serije', gdje s ponosom predstavljamo rekordan broj od čak šest serija iz četiri zemlje regije. Različite su tematski, stilski i žanrovski. No, bilo da ste ljubitelji krimića, komedije, misterije ili drame, sigurno ćete u ovoj selekciji pronaći bar jednu seriju koja će vas oduševiti. S nestrpljenjem ćete čekati jesen da vidite i druge epizode", izjavila je Tina Hajon uz napomenu da će se razgovori s ekipom "Pretpremijera serije" održavati svakog dana SFF-a u 16 sati na Festivalskom trgu.

Publika će imati priliku da gleda prve epizode serija "Kotlina" (BiH), "Mama i tata se igraju rata 2" (Srbija), "Metropolitanci" (Hrvatska), "Pad" (Srbija), "Trigrad" (Slovenija) i "U klinču" (Srbija).

Online ulaznice za filmove u programu Sarajevo film festivala su u prodaji od juče, od 15 časova, na web-stranici Sarajevo film festivala (www.sff.ba), dok prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje od 8. avgusta, od 10 časova.

Sarajevo film festival biće održan od 12. do 19. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije