Film i serije

Pretpremijerno kreće kino spektakl "Brzina metka" u bh. kinima

Pretpremijerno kreće kino spektakl "Brzina metka" u bh. kinima
Foto: Ustupljena fotografija | Danas pretpremijerno kreće kino spektakl "Brzina metka" u bh. kinima

Nakon evropske promotivne turneje koja je imala stanice u Parizu, Berlinu i Londonu, ekipa filma "Brzina metka" (Bullet Train) zaključila je svoje putovanje na premijeri u Los Angelesu.

Naravno, kao i svugdje do sad, glavna zvijezda filma Brad Pitt opet je privukao pažnju svojom ležernom modnom kombinacijom. 

Njemu se pridružila do sada najmnogobrojnija ekipa filma - Joey King, Aaron Taylor - Johnson, Bryan Tyree Henry, Hiroyuki Sanada, Bad Bunny, Zazie Beetz i Masi Oka.

Crveni tepih bio je dodatno upotpunjen scenografijom željezničke stanice koja je aludirala na radnju filma. 

Iako je film kategoriziran kao akcioni triler, "Brzina metka" definitivno ima i obilježja akcione komedije. 

Kako i ne bi kad je redatelj David Leitch najpoznatiji po planetarnom blockbusteru "Deadpool 2". 

Također, Leitch je svoju karijeru u svijetu filmova započeo kao kaskader te je bio dvojnik Brada Pitta u "Klubu boraca", "Oceanovih 11", "Troji" i "Gospodin i gospođa Smith". 

Sasvim smo sigurni da je ovaj dvojac i na razini reditelj - glumac obavio odličan posao.

Iako se na premijeri nisu pojavili zapaženi akteri filma poput Sandre Bullock, Michaela Shannona i Andrewa Kojia, osebujna ekipa filma ostavila je odličan utisak u Los Angelesu te kroz prethodne dane na turneji najavila pravi spektakl. 

Već danas, 3. avgusta, domaća publika ima priliku pretpremijerno pogledati film u multipleksima dok u redovnu distribuciju Brzina metka kreće od sutra, 4. avgusta u svim BH kinima i bioskopima u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. 

Urnebesna akcija u najbržem vozu na svijetu dobar je razlog da ove vruće ljetne dane te naredni vikend iskoristite uz "Brzinu metka" s Bradom Pittom. 

U filmu Brzina metka Brad Pitt glumi Bubamaru (Ladybug), nesretnog ubicu koji je odlučio obavljati svoj posao na mirniji način nakon što su neke misije krenule po zlu. 

Ipak, sudbina može imati drugačije planove jer Bubamaru nova misija dovodi u sukob sa smrtonosnim ubicama iz cijelog svijeta – svi s povezanim, ali suprotstavljenim ciljevima u najbržem vozu na svijetu. 

Kraj puta tek je početak nezaustavljive i uzbudljive vožnje kroz moderni Japan.

Brzina metka - u BH kinima i bioskopima!  I u premium kino formatima  Dolby Atmos i 4DX, 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije