Film i serije

Projekcija filma “Lica lafore" na SFF

Projekcija filma “Lica lafore" na SFF
Foto: Ilustracija | Projekcija filma “Lica lafore" na SFF

SARAJEVO - Film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića koji dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove kćerke Tatjana i Milana, biće prikazan sutra u okviru 24. Sarajevo film festivala.

Prikazivanju filma prisustvovaće i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, koji je na projekciju pozvao i rezidentne ambasadore u BiH i šefove misija međunarodnih organizacija u BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Film "Lica Lafore", rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, priča je o ogromnom naporu jedne porodice i entuzijazmu vodećih svjetskih naučnika spojenom u nevjerovatnoj snazi ljudskog duha koji pomjera granice u svijetu nauke i pokazuje da ništa nije nemoguće.

Višestruko nagrađivani film baziran je na priči doktora Snježane Gajić, majci sestara Gajić, velikom borcu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti.

Na inicijativu Ministarstva inostranih poslova BiH u podršku borbi za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti uključili su se i poznati sportisti odbojkašica Tijana Bošković i fudbaler Miralem Pjanić kao i veliki broj drugih javnih ličnosti.

Film će biti prikazan u sali "Multipleks sinema sitija" u 12.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije