Film i serije

Promovisan film "Zvuci čekića jednog kovača"

Promovisan film "Zvuci čekića jednog kovača"
Foto: Srna | Promovisan film "Zvuci čekića jednog kovača"

BANJA LUKA - U Banjaluci je danas je promovisan dokumentarni film "Zvuci čekića jednog kovača", o očuvanju starih zanata, tradicije i običaja.

Film je nastao u saradnji opština Mrkonjić Grad, Jajce i Kreševo, te grada Banjaluka i Udruženja "Srce Pegaza" iz Banjaluke.

Promocija je upriličena na Fakultetu političkih nauka, a prethodno je za aktere filma, učenike osnovnih škola iz Mrkonjić Grada, Jajca i Kreševa, te za članove Udruženja "Srce Pegaza" organizovan svečani prijem kod predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića.

Svečanom prijemu, kao i premijeri filma prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija, objavljeno je na sajtu opštine Mrkonjić Grad.

Načelnik opštine Dragan Vođević rekao je ranije novinarima da je ovaj film vrijedna dokumentacija koja će ostati upisana u istoriji grada i služiti kao edukativni materijal za buduće generacije.

"Cilj projekta je da od zaborava sačuvamo kovački zanat, koji je izuzetno težak i jedan od najstarijih kod nas, te da pokoljenjima koja dolaze i današnjim generacijama ukažemo na njegovu vrijednost", istakao je Vođević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije