Film i serije

Prvi kratki film iz regiona: Bh. ostvarenje "Jan" od 1. marta na HBO Max platformi

Prvi kratki film iz regiona: Bh. ostvarenje "Jan" od 1. marta na HBO Max platformi
Foto: Omladinski filmski festival | Prvi kratki film iz regiona: Bh. film "Jan" od 1. marta na HBO Max platformi

Popularni streaming servisu HBO Max, kako je saopštio Omladinski filmski festival (OFF), 1. marta premijerno će prikazatri bosanskohercegovački film "Jan" reditelja Kenana Musića koji će biti prvi kratki film iz regiona dostupan na ovoj platformi.

Film "Jan" nastao je u produkciji OFF Pro 2022. godine, dok je njegova postprodukcija završena početkom 2023. godine, a do sada j prikazan samo na festivalima.

Scenario i režiju filma potpisuje Kenan Musić, fotografiju i montažu Mario Ilić, a glavne uloge su ostvarili naturščici Maksim Jovanović, Ammar Fazlagić te bh. glumci Arma Tanović i Mehmed Porča.

Pored njih u filmu se pojavljuju i Hana Zrno, Zan Mujkić, Maja Salkić i drugi.

Film je sniman u produkciji OFF Pro, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

"'Jan' je film o prijateljstvu i ljubavi, u trenutku i u životu kada su impulsi i promjene neodoljivi a strah najveći problem. Bježeći od realnosti i pritiska svog oca, osamnaestogodišnji Jan počinje da ispituje svoje osjećaje prema svom najboljem drugu, vodeći računa da ne pokvari najvrijedniju stvar koju ima u životu. I dok je za njegovog najboljeg druga sve ovo još jedan izazov sa društvenih mreža i samo igra, za koju uskoro shvata da je otišla predaleko, Jan počinje da se bori sa svojim stvarnim osjećajima i unutrašnjim konfliktom i pokušava da zadrži druga i izbjegne reakciju svog oca", sinopsis je filma.

"Jan" je prvi kratki film ikada iz regije da će biti dostupan na HBO Max platformi, a nakon serije "Znam kako dišeš" Jasmile Žbanić, ovo je drugi filmski/TV projekat iz Bosne i Hercegovine u posljednjoj godini dostupan na ovoj sve popularnijoj platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije