Film i serije

RTS: "Dara iz Jasenovca" nezakonito emitovana na EON-u

RTS: "Dara iz Jasenovca" nezakonito emitovana na EON-u
Foto: Facebook | RTS: "Dara iz Jasenovca" nezakonito emitovana na EON-u

BEOGRAD - Radio televizija Srbija reagovala je na tvrdnje SBB-a da korisnicima EON aplikacije nije bilo omogućeno gledanje filma "Dara iz Jasenovca", porukom da SBB bez ikakvih dokaza optužuje javni servis za nešto što nije učinio i poziva ga da objasni zašto je, kako navodi, nezakonito na svojoj platformi EON emitovao film.

U saopštenju RTS navodi da SBB ne poštuje zakone Srbije, presudu Privrednog suda u Beogradu od februaru 2019. godine da SBB nezakonito emituje programe RTS-a na svojoj platformi EON i da nastavlja sa pljačkom i građana Srbije i RTS-a ".

"SBB pljačka i građane Srbije i RTS i tako što neovlašćeno omogućava odloženo gledanje naših sadržaja", navodi se i dodaje da SBB to pravo može da stekne jedino na osnovu ugovora sa RTS-om, ali da odbija da potpiše taj ugovor.

RTS navodi i da je blagovremeno sve emitere koji preuzimaju njegov program obavijestio o pravima koja ima za televizijsku svjetsku premijeru filma "Dara iz Jasenovca".

"Nikome nismo dali ništa što mu ne pripada. Ali, u skladu s bahatim kršenjem zakona, SBB je oteo nešto na šta nema pravo, da na svojoj platformi EON emituje ''Daru iz Jasenovca'', što je povod da ga tuže i RTS i vlasnik filma ''Dara iz Jasenovca''".

RTS dodaje da je od vlasnika tog filma kupio pravo emitovanja na svom Prvom programu, na svojoj internet platformi RTS Planeta i u kablovskoj mreži bez mogućnosti odloženog gledanja i gledanja na mobilnim telefonima, tabletima i računarima.

Ranije danas, SBB je iznio tvrdnje da korisnicima EON aplikacije nije bilo omogućeno gledanje filma "Dara iz Jasenovca" i pozvao RTS i Telekom da objasne zašto su korisnici SBB servisa bili diskriminisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije