Film i serije

Radnici filma "Rust" upozoravali da oružje na setu nije bezbjedno

Radnici filma "Rust" upozoravali da oružje na setu nije bezbjedno
Foto: Tanjug/AP | Radnici filma Rust upozoravali da oružje na setu nije bezjedno
Tanjug

LOS ANÐELES - Troje zaposlenih na snimanju filma "Rust" na kojem je poznati holivudski glumac Alek Boldvin upucao dvoje od kojih je jedna osoba umrla na licu mjesta, su za "Los Anđeles tajms" rekli da su posebno bili zabrinuti zbog dva slučajna pražnjenja iz pištolja koja su se desila ranije.

 

Standarni bezbjednosni protokoli u filmskoj industirji, uključujući inspekciju oružja, nisu striktno poštovani, piše "LA tajms" i dodaje da se najmanje jedan kamerman prošlog vikenda požalio menadžeru produkcije na bezbjednost u vezi sa oružjem na setu.

"Nije bilo sastanka o bezbednosti, nije bilo garancije da će se to ponoviti, svi su samo željeli da požure sa snimanjem", rekao je jedan zaposleni.

Jedan od zaposlenih je bio toliko zabrinut da je poslao tekstualnu poruku menadžeru u kojoj je napisao "do sada smo imali tri slučajna pražnjenja iz pištolja, ovo je nesigurno".

Nekoliko sati prije nego što se incident dogodio na setu u Novom Meksiku, pola radnika snimateljske ekipe otišlo je sa seta u znak protesta zbog loših uslova rada dodaje "LA tajms".

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su frustrirani uslovima zbog snimanja niskobudžetnog filma uključujući pritužbe na duge sate rada, duga putovanja do seta i kašnjenje plate.

Tragedija se dogodila u četvrtak popodne tokom snimanja, kada je Boldvin upucao dvoje ljudi od kojih je snimateljka Halina Hačins umrla na licu mjesta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije