Film i serije

Robert de Niro insistirao da tokom scena ruskog ruletabude pravi metak

Robert de Niro insistirao da tokom scena ruskog ruletabude pravi metak
Foto: Screenshot/YouTube | Robert de Niro insistirao da tokom scena ruskog ruletabude pravi metak

Tragedija koja se desila na snimanju filma "Rđa" pokrenula je brojne diskusije o korišćenju oružja u filmovima, a jedan od najbizarnijih slučajeva desio se na snimanju "Lovca na jelene".

Kultni klasik koji je prikazao sve strahote i psihičke posljedice rata u Vijetnamu ostaće upamćen i po tome što su mnoge mučne scene snimane u realnim uslovima da bi se dobilo na vjerodostojnosti.

Primjera radi, glumci su zaista provodili vrijeme u potopljenim kavezima s pacovima (iako Kristofer Voken ima patološki strah od njih), scene šamaranja potpuno su autentične, glumci su zaista skakali iz helikoptera u rijeku, a reditelj je ubijedio Vokena da Robertu de Niru, bez njegovog znanja, zaista pljune u lice.

Ipak, scena o kojoj se ovih dana posebno priča, zbog tragedije na snimanju vesterna "Rđa", jeste scena ruskog ruleta između De Nira i Džona Kazala.

De Niro je insistirao da se u revolver stavi pravi metak. Kazale je bez pogovora pristao, ali je, prema svjedočenjima, "opsesivno" provjeravao pištolj pred svaki pokušaj snimanja da bude siguran da "živi" metak nije sljedeći na redu.

Lovac na jelene važi za jedan od najboljih filmova ikad snimljenih, hvaljen od kritičara i voljen od publike. Nominovan je za devet Oskara, a osvojio je pet - za najbolji film, režiju, sporednu ulogu (Voken), zvuk i montažu.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije