Film i serije

Roman Nika Kejva dobija TV adaptaciju

Roman Nika Kejva dobija TV adaptaciju
Foto: Twitter / Printscreen | Roman Nika Kejva dobija TV adaptaciju

​Muzičar i pop ikona Nik Kejv još jednom je obradovao fanove. Njegov roman "Smrt zeke Munroa" iz 2009. biće adaptiran u šestodijelnu seriju, a glavnu ulogu tumačiće Mat Smit.

Glumac poznat po ulogama u "Doktor Hu" i "Kuža zmaja" takođe će biti izvršni producent serije od šest dijelova zajedno s Kejvom. Isabela Eklof (“Industry”) režiratće seriju za Sky Original prema scenariju Pita Džeksona (“Somewhere Boy”).

Prema saopštenju za javnost, sinopsis za seriju glasi: "Nakon samoubistva svoje supruge Libi, ovisnik o seksu, prodavač kozmetičkih proizvoda od vrata do vrata i samozvani lotario Zeko Munro nalazi se opterećen malim sinom i samo labavom koncepcijom roditeljstva. Zajedno s devetogodišnjim Zekom Juniorom kreće na epsko i sve više van kontrole putovanje južnom Engleskom dok se njih dvojica bore obuzdati svoju tugu na vrlo različite načine.”

Trenutno je u toku potraga za glumcem koji bi glumio mladog Zeku Juniora u nadi da će se naći “uzbudljivi novi talent”.

Govoreći o ulozi, Smit je rekao: “Raditi s Nikom Kejvom velika mi je čast. To je briljantno istraživanje ljubavi, tuge i haosa. U srcu duboka, teška i nježna priča o ocu i sinu koji se nose s gubitkom i promjenom.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije