Film i serije

SFF: Crvenim tepihom prošetali članovi filmova "Heroji ne umiru" i "A onda smo plesali".

SFF: Crvenim tepihom prošetali članovi filmova "Heroji ne umiru" i "A onda smo plesali".
Foto: N.N. | SFF: Crvenim tepihom prošetali članovi filmova "Heroji ne umiru" i "A onda smo plesali".

Reditelji, glumci, producenti i mnoge javne ličnosti i drugu veče Sarajevo Film Festivala (SFF) donijeli su dašak glamura u Sarajevo te u svečanim toaletama prodefilovali crvenim tepihom.

Tako su među gostima ispred Narodnog pozorišta Sarajevo prošetali Maja Izetbegović, Daniela Trbović, Amila Terzimehić, Aude Lea Rapin, Johnatan Couzinié, Vesna Stilinović, Hasija Borić, Slaven Vidak, Damir Kustura, Džejla Glavović, Adnan Hasković sa suprugom Aidom, Anja Matković, Amina Behović, Judita Franković-Brdar, Nataša Janjić, Nenad Medančić, Brigitte Lacombe, Marian Lacombe, Levan Akin, Sulejmen Peljto, Ketie Danelia, Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ninutsa Gabisonia, Tara Thaller, Iva Mihalić, Murat Pay, Ismail Murat Erdagi, Emin Gursoy, Vildan Atasever, Orhan Atasever, Erkan Akdemir i Halil Kardas...

U 19.40 sati počela je projekcija filma u Takmičarskom programu – igrani film "A onda smo plesali", koji uz film "Sin", koji je otvorio ovogodišnji festival, takođe u takmičarskom dijelu za Srce Sarajeva. A crvenim tepihom je prošetala glumačka ekipa istoimenog filma, kao i ekipa filma "Heroji ne umiru".

Takože, drugog dana SFF-a veliko interesovanje publike ali I medija izazvao je film “Medena zemlja” sjeverno-makedonskog rediteljskog dvojca Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova koji se nalazi u takmičarskom programu dokumentarnog filma.

Sarajevska publika ovacijama je ispratila ovaj film koji prati priču o životu Hatidže, posljednje žene lovca na divlje pčele u Europi i njene napore da ih izbavi od pohlepe domaćih pčelara. Film je u februaru osvojio glavnu nagradu žirija na najvećem svjetskom festivalu nezavisnog filma Sundance, a glavna junakinja „Medene zemlje“ stigla je na sarajevsku premijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije