Film i serije

SFF: Nova kategorija nagrada Srce Sarajeva za TV serije

SFF: Nova kategorija nagrada Srce Sarajeva za TV serije
Foto: sff.ba | SFF: Nova kategorija nagrada Srce Sarajeva za TV serije

Sarajevo film festival (SFF) uspostavlja novu kategoriju nagrada Srce Sarajeva za TV serije, sa željom da promoviše najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da potakne njihov međunarodni plasman.

Iz SFF-a navode da u konkurenciju za nagrade ulaze TV dramske serije i komedije premijerno prikazane u periodu od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021. godine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, samoproglašenog Kosova i Slovenije.

"O dobitnicima nagrada u kategoriji TV serija odlučivaće žiri od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabraće online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri će biti nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama", istakli su iz SFF-a.

Nagrade za najbolja ostvarenja biće dodijeljene u kategorijama: najbolja dramska serija, najbolja komedija, najbolji kreator serije, najbolja glumica, najbolji glumac i zvijezda u usponu. Posebna ceremonija dodjele nagrada biće održana za vrijeme 27. po redu Sarajevo film festivala od 13. do 20. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije