Film i serije

SFF: Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije

SFF: Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Foto: Ustupljena fotografija | SFF: Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije

SARAJEVO - Online prijave za TV serije - dramske serije i komedije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo film festivala (SFF), kako saopštavaju organizatori ove manifestacije, otvorene su od danas.

"Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, samoproglašenog Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine", javljaju iz SFF-a.

Ostvarenja za program TV serije Sarajevo film festivala, javljeno je dalje, prijavljuje producent, odnosno vlasnik prava.

"Da bi serija mogla ući u izbor za nominacije, potrebno je prijaviti sve epizode u sezoni. O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih i televizijskih profesionalaca iz regije. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije biće dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu - glumica, najbolju epizodnu ulogu - glumac, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu)", saopštavaju iz SFF-a.

U kategoriji komedija, saopštavaju u nastavku, dodjeljuje se šest nagrada - za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

"Sarajevo film festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije uspostavio je 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana. Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 30. Sarajevo film festivalu, koji se ove godine održava 16. do 23. avgusta. Pravilnik i uslove za prijavu možete pronaći na web stranici Sarajevo Film Festivala: https://www.sff.ba/", zaključuje se u saopštenju.

Važno je napomenuti da su prijave besplatne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije