Film i serije

Pratite nas na Google news

SFF ove godine ipak online

SFF ove godine ipak online
Foto: N.N. | SFF ove godine ipak online
Agencije

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo film festival koji je trebalo da se održi od 14. do 21. avgusta u potpunosti će biti održan u online formatu.

Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 4. avgusta 2020. One uključuju i "preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog kovid-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje".

Sarajevo film festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo film festivala. Putem ove platforme gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

"Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo film festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala", poručili su iz direkcije festivala.

Vidimo se 14. avgusta 2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na ondemand.sff.ba!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije