Film i serije

Sarajevo film festival otvara "Trougao tuge"

Sarajevo film festival otvara "Trougao tuge"
Foto: N.N. | Sarajevo film festival otvara "Trougao tuge"

SARAJEVO - Sarajevo film festival počinje večeras od 20.45 zvaničnom ceremonijom u Narodnom pozorištu i prikazivanjem filma "Trougao tuge" švedskog reditelja Rubena Ostlunda.

Gosti 28. izdanja festivala su i dobitnici počasnog "Srca Sarajeva" Ruben Ostlund, glumci Mads Mikelsen i Džesi Ajsenberg, reditelj i scenarista Pol Sreder i drugi, a manifestacija će biti završena 19. avgusta premijernom filma "Praznik rada" Pjera Žalice.

Ispred Narodnog pozorišta postavljen je tradicionalni bosanski ćilim, kojim će i ove godine prošetati neke od najvećih regionalnih i svjetskih zvijezda tokom Sarajevo film festivala. Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopštilo je kako je povodom ceremonije otvaranja 28. Sarajevo film festivala najavljen vatromet, koji bi trebalo da traje 10 minuta. Kako se navodi, vatromet sa svjetlosnim i zvučnim efektima počeće u 23.45 te bi trebalo da završi do 23.55, a biće izveden s krova zgrade hotela "Art" u Ulici Vladislava Skarića.

Takođe, Sarajevo film festival se uključio u misiju "Net Zero", koja ima za cilj do 2030. postići nultu stopu onečišćenja, što znači čistiji vazduh za sve.

"Naši gosti i publika do festivalskih lokacija moći će koristiti NextBike biclikle i električne romobile. Smanjili smo printani materijal, umjesto plastičnih, akreditacije su od ove godine na recikliranom papiru. Planirano je i niz akcija za razvrstavanje otpada, a kao primjer prenamjene materijala su i stolice u Radićevoj ulici napravljene od plastike prikupljene tokom prošlogodišnjeg festivala", rekao je direktor SFF-a Jovan Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije