Film i serije

Poljubac dvije žene izbačen iz "Ratova zvijezda" za bioskope u Singapuru

Poljubac dvije žene izbačen iz "Ratova zvijezda" za bioskope u Singapuru
Foto: Tanjug/AP | Scena poljupca dvije žene izbačena iz "Ratova zvijezda" za bioskope u Singapuru

Kratki poljubac dvije žene u novom filmu "Ratovi zvijezda" izbačen je u verziji koja se prikazuje u Singapuru, prenijeli su lokalni mediji.

Film "Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera", epilog devet filmova planetarno popularne sage "Ratovi zvijezda" čiji je prvi dio izašao prije 42 godine, od ove nedjelje je na bioskopskom repertoaru u Singapuru.

U kratkoj sceni, dva ženska sporedna lika razmjenjuju poljubac. Taj dio je nestao u verziji za Singapur, naveli su mediji i dodali da je ostao zagrljaj dvije žene ali bez poljupca.

Neimenovani predstavnik regulatornog tijela za kinematografiju u Singapuru izjavio je da je jedna scena iz filma uklonjena ne navodeći koja. Predstavnik smatra da film ne bi trebalo da bude preporučen osobama ispod 18 godina, a ne samo djeci ispod 13 godine, kako navode glavni distributeri.

Filmovi koji se bave temama LGBT čak i u sporednom planu mogu da budu zabranjeni osobama ispod 18 godina, prema zakonima na snazi u Singapuru. Filmovi čije su glavne teme LGBT, zabranjeni su osobama ispod 21 godine.

Uprkos rastućoj podršci homoseksualnim pravima posljednjih godina, administracija Singapura je ostala konzervativna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije