Film i serije

Serija "Duga noć" otkriva šta je bilo prije "Igre prijestola"

Serija "Duga noć" otkriva šta je bilo prije "Igre prijestola"
Foto: N.N. | Serija "Duga noć" otkriva šta je bilo prije "Igre prijestola"

Potvrda da se snima serija koja je uvod u sada jednu od najgledanijih - "Igra prijestola" - stigla je od pisca serijala knjiga po kojima je ova serija i nastala, Džordža R. R. Martina.

Autor romana je reagovao na vijest da je za jednu od glavnih uloga izabrana glumica Naomi Vots i otkrio da će se nova serija zvati "Duga noć".

"Trenutno se radi na izboru glumaca za 'Dugu noć'. Ne mogu da budem srećniji. Dobrodošla u Vesteros, Naomi", tvitovao je Martin.

U novoj seriji biće detaljno objašnjeno kako je svijet pao u tamu poslije prosperitetnog perioda heroja, prenosi Independent.

Naomi će tumačiti lik "harizmatične miljenice društva koja (naravno) krije mračnu tajnu". Iako nije otkriveno ni ime njenog lika, jasno je da će i ova serija, kao i "Igra prestola", biti bazirana na glumačkom "ansamblu", što je potvrdio i direktor HBO-a Kejsi Blojs.

"Imaćemo veoma jake ženske likove ali ovde je opet u pitanju ansambl, imamo muškarce i žene. Džejn je odličan scenarista, i ne želimo da je ograničimo na pisanje samo ženskih glavnih likova", rekao je Blojs.

Na scenariju "Duge noći" rade scenaristi Džejn Gudman i Metju Von, a radnja serije će se odvijati 1000 godina prije "Igre prijestola".

Serija "igra prijestola" počela je da se emituje 2011. godine, a naredne, 2019, zakazano je emitovanje osmog i posljednjeg serijala.

Naomi Vots smo na malim ekranima posljednji put videli u serijalu "Džipsi", koji nije zaživio, dok smo je na velikom platnu gledali u filmu “Opelija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije