Film i serije

Serija "Moderna porodica" dobila emotivan i upečatljiv završetak

Serija "Moderna porodica" dobila emotivan i upečatljiv završetak
Foto: N.N. | Serija "Moderna porodica" dobila emotivan i upečatljiv završetak

Ukoliko niste pogledali posljednju epizodu ove serije, upozoravamo vas da u nastavku teksta slijede detalji završene humoristične serije.

Tri porodice koje su gledaoci mogli da prate kroz 11 sezona serije završile su svoje televizijsko putovanje u jednosatnom finalu na ABC-u.

Autori Stiven Levitan i Kristofer Lojd željeli su da likovi na kraju prenesu osjećaje odanih gledalaca koji su se u više od 250 epizoda serije sprijateljili sa porodicama Pričet-Dafni-Taker.

Kler i Fil zaključuju da je vrijeme da se njihova djeca odsele. Aleks odlazi u Švajcarsku gdje ima novi posao i moguće novog dečka. Luk odlazi na Univerzitet Oregona, dok se Hejli i Dilan sa blizancima sele u kuću u kojoj su nekad živeli Kameron i Mičel. Oni sad sa ćerkom Lili i tek usvojenim sinom odlaze da žive u Misuri gdje je Kam dobio posao.

Džej i Glorija ostaju gdje su i bili, ali sa određenim promjenama. Džej uči španski, a Mani gradi karijeru u filmu. Sve ono što su radili s Manijem sada rade s mlađim sinom Džoijem.

Serija završava emotivno za sve gledaoce. Mičel i Kem su na aerodromu s novim sinom baš kao što su na početku serije bili s Lili. Džej i Glorija odlaze da gledaju utakmicu, baš kao što su nekad gledali Manija, a posljednja scena posebno je emotivna za gledaoce. Prikazuju se kuće sve tri porodice, odnosno kako se gase svjetla u njima. Na kraju se tek ponovno upali svjetlo na terasi Fila i Kler kao znak da je njihova kuća uvijek otvorena za njihovu djecu.

Finale prikazuje i sliku porodica iz posljednje epizode prve sezone - kada su svi pozirali u bijelom, ali na kraju završili umazani.

"Oduvijek sam volio tu epizodu i to je bila jedina stvar koju sam uzeo sa seta kad se serija završila. Zaključio sam da ako moramo završiti s jednom slikom to treba da bude upravo ta jer je metaforična. Porodice su neuredne, ali predivne u isto vreme", zaključio je autor Kristofer Lojd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije