Film i serije

Serija "The Offer" donosi priču o snimanju "Kuma"

Serija "The Offer" donosi priču o snimanju "Kuma"
Foto: Promo | Serija "The Offer" donosi priču o snimanju "Kuma"

Ovog marta navršava se 50 godina otkako je prikazano kultno ostvarenje "Kum" Frensisa Forda Kopole. Povodom jubilarne godišnjice, jedno od najpoznatijih filmskih ostvarenja svih vremena dobilo je seriju "The Offer", koja će premijerno biti prikazana 28. aprila.

Seriju je radio "Paramount+", a objavljen je i prvi trejler koji najavljuje restaurisanu verziju ovog kultnog ostvarenja. Od 25. februara biće prikazivan u određenim bioskopima u Americi i svijetu, a 22. marta prvi put će "Kum" biti dostupan u 4K Ultra HD verziji na platformama.

Serija će prikazati priču o čuvenom ostvarenju Frensisa Forda Kopole iz perspektive producenta Alija Radija, koga će u seriji igrati Majls Teler. Inače, za tu ulogu je prvo angažovan Armi Hamer, prije optužbi za kanibalizam, dok će Kopolu igrati glumac Den Fogler.

Prve tri epizode serije će se emitovati jedna za drugom, dok će preostalih sedam biti dostupno za strimovanje četvrtkom.

Priča "The Offer" zasnovana je na iskustvu nagrađivanog producenta Alija Radija sa snimanja kultnog filma "Kum" iz 1972, koji je Frensis Ford Kopola režirao i adaptirao sa Marijom Puzom.

U filmu su glumili Marlon Brando, Al Paćino, Džejms Kan, Džon Kazale, Robert Duval, Dajan Kiton i Talija Ši i bio je nominovan za 11 "Oscara", a osvojio je tri - uključujući i onaj za Radija.

Pored Telera i Foglera, u glumačkoj ekipi serije "The Offer" su Metju Gud kao Robert Evans, Džuno Templ kao Beti Makart, Đovani Ribizi kao Džo Kolombo, Bern Gorman kao Čarls Bludorn, Kolin Henks kao Beri Lapidus i Patrik Galo kao Mario Puzo.

Marlona Branda iz vremena kada je glumio Vita Korleonea u novoj seriji igraće Džastin Čejmbers, kome će to biti prva uloga nakon što je napustio popularnu seriju "Uvod u anatomiju", krajem 2019. godine.

Već je dobro poznata priča da čelnici studija "Paramount Pictures" na početku nisu polagali velike nade u "Kuma", a imali su i ozbiljna neslaganja sa rediteljem počevši od izbora mjesta dešavanja do izbora glavnog glumca. Međutim, Kopolina adaptacija istoimenog romana Marija Puza o porodici Korleone i italijansko-američkoj mafiji ostvarila je veliki uspjeh kod kritike i publike.

Legenda kaže i da je producent Radi, dok je film bio u pretprodukciji, imao sastanak sa Džozefom Kolombom, šefom mafije, a zvanično predstavnikom Lige za zaštitu građanskih prava Amerikanaca porijeklom iz Italije, pošto je prethodno studiju stizalo na stotine pisama. Radi je dao zeleno svjetlo da scenario bude pregledan i da budu predložene izmjene, a navodno je angažovao i nekoliko "predstavnika" Lige kao zvaničnih savjetnika na filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije