Film i serije

Serije naučne fantastike imaju najposvećeniju publiku

Serije naučne fantastike imaju najposvećeniju publiku
Foto: N.N. | Serije sa najvjernijom publikom

Izobilje serijskog programa u posljednje vrijeme donosi brojne opcije za gledanje ljubiteljima takve vrste zabave.

Jedan od žanrova koji je oduvijek bio popularan, a i dalje je prisutan, jeste naučna fantastika. To je jedan od žanrova sa najposvećenijom publikom, ali ujedno i najviše debate o tome koja serija je najbolja. Pravi odgovor je da sve zavisi od pojedinačnog ukusa, ali u nastavku možete pronaći neke od prijedloga za gledanje, od klasika pa do modernih.

"Battlestar Galactica"

Ovo je jedna od mnogih serija za koje zna skoro svaki ljubitelj naučne fantastike, a koju preporučuju svima ostalima. Serija uključuje mnoge ozbiljne političke i religijske dileme, što gledaoce drži prikovanim za ekrane. Malo nakon polovine serije dešava se nešto što mijenja perspektivu i što pojedini obožavaoci smatraju suludim, a ostali genijalnim. Ostaje da vidite u koju grupu spadate, naročito ako ste već gledali originalnu seriju s kraja sedamdesetih, čiji je ovo rimejk.

"Zvjezdane staze: Nova generacija"

Ova serija je stekla milione obožavalaca širom svijeta i postavila je visoke standarde svim drugim naučnofantastičnim ostvarenjima. Kultna serija "Zvjezdane staze" sa prvom postavom ušla je u istoriju kao jedna od najgledanijih, a nastavak je stekao istu slavu, ali i veću aktuelnost kod publike. Serija je nedavno dobila i novi nastavak "Zvjezdane staze: Pikard", koji donosi novu zabavu i dinamiku.

"Dosije X"

U trenutku kada se pojavila na televiziji devedesetih godina prošlog vijeka, serija je skoro odmah postala neizbježni dio pop-kulture i svakom novom epizodom samo potvrđivala mjesto na SF panteonu. I danas se drži dobro, jedino zavisi da li želite da pratite veliku pozadinsku priču ili samo uživate u svakoj epizodi pojedinačno.

"Doktor Hu"

Serija je prvobitno emitovana između 1963. i 1989, ali je potom novija verzija započela 2005. godine i još traje. Za to vrijeme serija se promijenila mnogo puta i uvijek su pronalazili neke nove niti priče koje bi pratili, a i nekog novog glumca, pa sad i glumicu, za tumačenje glavne uloge. To znači da svako može da nađe nešto za sebe samo ako se prepusti avanturi.

"Westworld"

Originalna ideja došla je od istoimenog romana Majkla Krajtona, koji je ekranizovan 1973, a film je dobio manje uspješan nastavak tri godine kasnije. Serija predstavlja zanimljivo produbljivanje originalne ideje i trenutno je u svojoj trećoj sezoni, gdje nam pokazuje sve mogućnosti moderne tehnologije u službi futurističke postavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije