Film i serije

Šest srpskih filmova u postprodukciji u Lokarnu

Šest srpskih filmova u postprodukciji u Lokarnu
Foto: N.N. | Šest srpskih filmova u postprodukciji u Lokarnu

BEOGRAD - Deveto izdanje programa "First Look" Filmskog festivala u Lokarnu obuhvatiće šest srpskih filmova u fazi postprodukcije, saopštio je Filmski centar Srbije.

Ključnim međunarodnim činiocima iz filmske industrije od 9. do 11. avgusta biće prikazani dokumentarci "Govori da bih te video " Marije Stojnić i "Izbor za Miš zatvora" Srđana Šarenca, autora filmova "Selo bez žena" i "Dve škole".

Na programu će biti i debitantski dugometražni igrani film “Kelti” Milice Tomović, autorke višenagrađivane kratkometražne “Tranzicije”, te ostvarenja “Pejsaži otpora” Marte Popivode i “Telenovela en gris y multicolor” Filipa Martinovića, kao i dokumentarni film “U slavu ljubavi” Tamare Drakulić, autorke filmova “Okean” i “Vetar”.

Žiri koji čine direktori i selektori međunarodnih filmskih festivala odlučivaće o dodjeli nagrade u vidu usluga u fazi postprodukcije filma u iznosu od 65.000 evra koju dodjeljuje "Cinelab Bućarest", nagradi "Le Film Français" koja se sastoji od usluga oglašavanja u iznosu od 5.600 evra i nagradi koju obezbjeđuje "Kaiju Cinema D/ffusion" u vrijednosti od 5.000 evra za dizajniranje međunarodnog postera.

Ovogodišnje 72. izdanje prestižnog Filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, počinje sutra i trajaće do 17. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije