Film i serije

Širenje razumijevanja japanske kulture u BiH

Širenje razumijevanja japanske kulture u BiH
Foto: N.N. | Širenje razumijevanja japanske kulture u BiH

Ambasada Japana u BiH planira u narednom periodu nastaviti rad na promociji japanske kulture u BiH, kažu u toj ambasadi.

Oni ističu da građani BiH još nemaju dovoljno saznanja o japanskoj kulturi, ali naglašavaju da su građani BiH jako zainteresovani da uče o njoj te napominju da su njihovi kulturni projekti veoma dobro primljeni. 

"Čini nam se da su posebno mladi zainteresovani za Japan kroz naše animirane filmove i internet, ali Ambasada želi takođe i da poveća interes za Japan kroz pružanje nekih tradicionalnijih aspekata kulture", kažu oni i napominju da žele raditi na boljim odnosima i boljem razumijevanju kroz širenje znanja o međusobnim kulturama.

Što se tiče događaja u Banjaluci, oni ističu da je u martu planirano održavanje Sedmice japanskog filma, a podsjećaju da je u aprilu u čast i spomen naše umjetnice Jadranke Stojaković u saradnji s Kancelarijom predsjednice RS održan festival "Japanske trešnje".

"Glavni događaj na ovom festivalu je koncert tradicionalne japanske muzike u Narodnom pozorištu RS", kažu oni, uz napomenu da je sličan događaj planiran i naredne godine. 

Dodaju da ih raduje činjenica da sve veći broj građana BiH želi da uči japanski jezik. 

U Sarajevu, ističu, već postoji kurs japanskog jezika, a u Banjaluci se u okviru Gimnazije nude časovi japanskog kao vannastavni program.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije